Acne Littekens

Acnelittekens kunnen een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen.
Acnelittekens zijn blijvende huidbeschadigingen die optreden na ‘ernstige’ acne-uitbraken. Ze ontstaan doordat de huid beschadigd raakt door ontstekingen en littekenweefsel vormt. De drie meest voorkomende soorten acnelittekens zijn putjeslittekens (atrofische littekens), verheven littekens (hypertrofische littekens) en Post Inflammatoir Hyperpigmentatie/ PIH.

Putjeslittekens zijn kleine kuiltjes in de huid, terwijl verheven littekens zich juist boven de huid verheffen. Post Inflammatoir Hyperpigmentatie/ PIH zijn restvlekken van acne, kenmerkend als verkleuringen in de huid. Glam Skin adviseert je welke behandelmethode het beste is voor jouw specifieke situatie. Met de juiste behandelingen kunnen littekens aanzienlijk verminderd worden, waardoor de huid er gladder en egaler uitziet.

Bij acne littekens raden wij aan om een behandelingskuur te boeken. Tijdens een behandelingskuur onderga je meerdere behandelingen binnen een relatief korte tijd. De exacte frequentie en sterkte van de behandelingen kunnen variëren, afhankelijk van het type behandeling dat je ondergaat. Onze specialiste staat klaar om je hierover deskundig advies te geven.

Onderstaande behandelingen zijn geschikt voor het aanpakken van acne littekens en het onderhouden van een gezonde huidconditie.